Top 3 branduri fotovoltaice 2023

Pe măsură ce avansăm în secolul XXI, rolul surselor de energie sustenabilă devine din ce în ce mai important. Energia solară, în special, a fost considerată un pionier în cursa pentru combaterea schimbărilor climatice și reducerea dependenței de combustibilii fosili. În 2024, industria panourilor solare este pregătită pentru progrese remarcabile. În acest articol, poți descoperi top 3 branduri producătoare de panouri solare din care poți alege dacă îți dorești să investești în energie verde. 

1. Canadian Solar

Candian Solar

Canadian Solar este un jucător major în industria energiei solare, cu o istorie ce datează din 2001. Compania a fost fondată de Dr. Shawn Qu, un om de știință canadian care a văzut potențialul enorm al energiei solare. Încă de la început, obiectivul său a fost să transforme Canadian Solar într-o companie globală: Visul meu era să văd panouri solare în fiecare gospodărie... să creez o lume curată pentru următoarea generație, pentru copiii noștri.  

În prezent, compania operează în peste 30 de țări și are peste 20.000 de angajați. Aceasta dispune de unități de producție ultramoderne în Canada, China, Vietnam. Până la sfârșitul lunii decembrie 2024, Canadian Solar anticipează că instalațiile sale solare vor ajunge la 50,4 GW, 60 GW, 70 GW și, respectiv, 80 GW.

Gama de produse oferite de Canadian Solar este impresionantă, acoperind o varietate de nevoi în domeniul energiei solare. Compania produce panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, sisteme de stocare a energiei și soluții de micro-rețea. Acestea sunt susținute de tehnologia patentată a companiei, care se concentrează pe eficiență și durabilitate, contribuind la un impact mai mic asupra mediului și la o durată de viață mai lungă a produselor.

Angajamentul Canadian Solar față de protecția mediului este evident prin proiectele sale de energie regenerabilă. Compania este dedicată reducerii emisiilor de carbon și a fost implicată în numeroase proiecte care au generat energie curată și regenerabilă. De asemenea, Canadian Solar este cunoscută pentru implicarea sa în comunități, oferind programe de educație și de formare profesională pentru a crește conștientizarea și a promova tehnologia solară.

Pe plan internațional, Canadian Solar a primit numeroase premii și recunoașteri pentru produsele și serviciile sale. Printre acestea se numără:

  1. Cel mai bun producător bancabil evaluat de Bloomberg New Energy Finance (BNEF) în 2022.
  2. Locul 1 în topul companiilor solare realizat de către Bloomberg New Energy 2017-2022. 
  3. Companie lider în PHOTON PV TRIATHALON 2017. 
  4. Furnizorul de module nr. 1 pentru calitate și raportul calitate/preț în sondajul IHS Module Customer Insight Survey în 2016.
  5. Premiul pentru cel mai bun producător de module fotovoltaice din Brazilia acordat de Smart Energy 2016.
  6. Dezvoltatorul nr. 1 de instalații solare cu module de siliciu de către Greentech Media Research în 2017. [1]

2. Jinko Solar

Panouri fotovoltaice Jinko Soar

Jinko Solar, cu sediul central în Shanghai, China, este unul dintre cei mai mari producători de panouri solare la nivel global. Înființată în 2006, compania a avut o creștere rapidă și a devenit lider pe piața globală de energie solară. 

Produsele JinkoSolar sunt comercializate în peste 180 de țări și regiuni din întreaga lume, deservind peste 3.000 de clienți. Timp de mai mulți ani, și-a menținut poziția de lider mondial în ceea ce privește transportul de module. Începând cu al treilea trimestru al anului 2023, livrările cumulate de module ale companiei au depășit 190 GW. Compania este un lider de opinie al industriei în diverse cadre internaționale, inclusiv B20, și s-a alăturat inițiativei ecologice RE100 în 2019.

Până la sfârșitul anului 2023, capacitatea de producție a companiei va ajunge la 85 GW, 90 GW și, respectiv, 110 GW, din care capacitatea de producție de tip N va reprezenta mai mult de 75%. 

Gama de produse Jinko include panouri solare monocristaline, policristaline și tehnologia avansată de tip PERC. Pe site-ul nostru, avem în catalogul de kituri solare mai multe oferte cu panouri fotovoltaice de la Jinko. Compania este recunoscută pentru inovațiile sale, investind constant în cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți eficiența și performanța panourilor solare. În 2020, Jinko a lansat Tiger Pro, o serie de panouri solare cu eficiență de până la 21.6%. [2]

Eficiența, durabilitatea și fiabilitatea panourilor solare Jinko sunt elementele care au contribuit la succesul companiei. Eficiența ridicată a panourilor asigură o producție optimă de energie, iar durabilitatea și fiabilitatea lor garantează o viață lungă și o performanță constantă. Comparativ cu alte branduri populare, Jinko Solar continuă să se poziționeze ca lider pe piața globală, oferind produse de înaltă calitate la un preț competitiv. [3]

3. Qcells

Qcells, cunoscută oficial sub numele de Hanwha Qcells Co. Ltd., și-a început activitatea în 1999 în Germania, unde a devenit rapid unul dintre cei mai mari producători de panouri solare din lume. Compania a trecut printr-o serie de evoluții semnificative de-a lungul timpului, inclusiv fuziuni și achiziții, expansiunea în piețe internaționale și dezvoltarea de tehnologii inovatoare. În 2012, compania a fost achiziționată de Hanwha Group, un conglomerat sud-coreean, care a ajutat la extinderea globală a Qcells. În prezent, Qcells operează în peste 40 de țări și a produs peste 10 GW de celule solare.

Qcells este cunoscută pentru producerea unei game largi de panouri solare, oferind soluții pentru toate tipurile de aplicații, de la instalații rezidențiale până la proiecte comerciale și industriale. Fiecare panou solar este fabricat folosind tehnologia patentată Q.ANTUM, care utilizează celule solare cu strat subțire pentru a maximiza eficiența și durabilitatea.

În ceea ce privește impactul asupra mediului și sustenabilitatea, Qcells se angajează să reducă amprenta de carbon și să promoveze utilizarea eficientă a resurselor. Compania a implementat o serie de inițiative, inclusiv reciclarea materialelor de producție și utilizarea energiei regenerabile în operațiunile sale. [4]

Descoperă mai multe informații, te invităm să citești articolul Ce înseamnă producător de panouri fotovoltaice Tier 1!

În concluzie, Canadian Solar, Jinko Solar și Qcells sunt brandurile pe care ți le recomandăm pentru panouri solare în 2024, datorită reputației lor remarcabile, performanței superioare și fiabilității. Fie că îți dorești o soluție de energie verde pentru casa ta sau pentru afacerea ta, aceste branduri sunt o opțiune excelentă.

Daca ai mai multe intrebari despre acest articol sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre produsele afisate pe zonetecsolar.ro, te invitam sa ne contactezi la telefon 0374.477.207 sau e-mail  info@zonetecsolar.ro.

Surse

[1] “ABOUT US – CSI Solar – Global.” Csisolar.com, 2022, www.csisolar.com/aboutus/#AWARDS. Accessed 30 Oct. 2023.
[2] “JinkoSolar Launches 2020 Flagship Tiger pro Series with Module Output of up to 580W | JinkoSolar.” JinkoSolar, 2020, ir.jinkosolar.com/news-releases/news-release-details/jinkosolar-launches-2020-flagship-tiger-pro-series-module-output. Accessed 30 Oct. 2023.
[3] “Jinko Solar-关于我们.” Jinkosolar.com, 2023, www.jinkosolar.com/en/site/aboutus. Accessed 30 Oct. 2023.
[4] “About Hanwha Qcells | Qcells.” Q-Cells.eu, 2017, www.q-cells.eu/about-q-cells/about-hanwha-q-cells.html. Accessed 30 Oct. 2023.